lauantai 27. lokakuuta 2018

Keittolounas

Vakioitu ruokaohje
-Tällä varmistetaan ruokatuotannon onnistuminen; oikea laatu, määrä, maku, ulkonäkö ja ravintosisältö.

Lisäksi kävimme läpi annoskorttia, joka vaikutti monimutakaiselta, lähes heprealta exelissä. Sen avulla voidaan laskea esimerkiksi raaka-ainekustannuksia ja annoshintoja ateriakokonaisuuksille, tarjottaville ruoille ylipäätään.



Perjantaina vihdoin pääsimme itse hommiin keittiöön; valmistamaan keittolounasta.
Ruokalista oli laaja; neljää erilaista keittoa sekä foccaciaa. Nämä kaikki olivat herkullisia, vaikka parin keiton ulkonäkö epäilyttikin alkuun.
Näistä olin ennen maistanut ja tehnyt suppilovahverokeittoa sekä foccaciaa, muut olivat taas aivan uusia elämyksiä!
Meidän tiimimme valmisti callaloo -keiton(?). Opin kuorimaan katkarapuja (en ole ennen kuorinut), mikä ei ollut sinänsä täysin uutta, sillä olen kuorinut jokirapuja aikaisemmin joten jokseenkin samalla tavoin se luonnistui.

Keittiössä työskentelyn makuun oli mukava päästä!





Lisäksi kävimme läpi hieman tarjoiluharjoituksia. Tämän totesin olevan käytännössäkin osittain hankalaa.
Tarjotin kannattaa täyttää /kerätä täyteen siten, että painavammat ja korkeammat lasit lähempänä itseä ja taas kevyemmät sekä matalemmat lasit asettaa ulkoreunalle. Sami kertoi, että ajan kanssa tarjoilusta tulee niin luontevaa, ettet edes ajattele brickan kantamista tai sen olemista kädessäsi -uskon toivon ja luotan tähän...
Lautasten tarjoilussa taas on pari erilaista ote mahdollisuutta; suppea- ja leveä tarjoilutapa. Itse yritin molempia, todeten etten pysty pienikätisenä leveään tapaan, joten täytyy tyytyä kantamaan /tarjoilemaan vähemmän kerrallaan.


Muista!
-Laseja ei kerätä muutoin kuin tarjottimella
-Ote viinilasin kaulasta /varresta, ei kuppiosasta
-''Ilmava'' tarjoilu, käden ja kyljen välissä tilaa, älä myöskään tue tarjotinta kyynärvarteesi


Lopputuloksia päivästä
 

Päivä huipentui, kun veitsiesittelystä ostin kuin ostinkin veitsisarjan mukaani !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti