maanantai 29. lokakuuta 2018

Veitsen käsittelyä ja salaattibuffee

Tänään opettelimme (en voi sanoa vielä oppineeni!) veitsen käsittelyä. Tämä oli mielenkiintoista ja hyödyllistä tietenkin. Kuitenkin oikeaoppinen leikkaaminen vaatii aikaa, että se juurtuu tapoihin.
Muista asettaa kostea rätti tai paperi leikkuulaudan alle, jottei lauta pääse liikkumaan eestaas leikatessa. Veitsen tulee liikkua ''rystysiä'' vasten ja sormenpäät piiloon taitettuna -ettei vain lähde paikoiltaan. (Peukku ja pikkurilli pitää pilkotettavaa tuotetta kasassa.)
Myös oikaoppinen veitsen pito -tapa on tärkeä, tukeva ote.

https://www.youtube.com/watch?v=ZAa7-aYLljw

Tätä harjoittelimme pilkkomalla suuren määrän kasviksia Campus Ravitalle.
Lisäksi valmistimme salaattibuffeen. Tärkeää on on olla tarjolla erilaisia kombonentteja. (Ensin kannattaa pöytään asettaa halvemmat, viimeisimmäksi kallimmaat.)
Meidän tiimimme teki marinoidut kasvikset. Siinä ei ihmeitä.

Valmis lopputulos, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti